#10: Arjen Zijl

Arjen Zijl
  • Werkzaam bij: TNT Express
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Studie: Master Management Economics and Consumer Studies aan Wageningen Universiteit, Bachelor Logistiek en Economie aan Hogeschool Utrecht
  • Overig: Deelnemer BestGraduates 2010

Arjen Zijl is samen met een collega geestelijk vader van Next Day by Road. Met deze premium service levert TNT Express binnen 24 uur op de plek van bestemming tegen een economy-prijs.

Het logistiek talent kwam na zijn studie door de sollicitatieronde bij KLM, Ahold en TNT, maar heeft bewust voor het laatste bedrijf gekozen. De grootste kwaliteiten van Arjen zijn oprechtheid en doorzettingsvermogen. “Soms ben ik zelfs wel eens een beetje te eerlijk. Mijn nieuwste uitdaging ben ik nu op commercieel gebied aan het ontwikkelen.” Het internationale karakter van zijn werk vindt hij erg interessant. “Uitdaging, dat is de grootste drijfveer. Ik raad iedereen aan om na 3 jaar weer buiten zijn comfortzone te gaan zoeken.” Door het afgelopen jaar van Business Process Engineer naar de functie van accountmanager over te stappen heeft Arjen een financieel lager geschaalde baan geaccepteerd, maar nu ondervindt hij wel meer plezier in zijn werk.

Familiebedrijf

Hoe zien de komende twee jaar eruit? “Oei, dat wordt spannend. Het ligt eraan of TNT mij blijft uitdagen. Voorlopig is dat nog wel zo, maar op termijn ga ik aan de slag als ondernemer door in de toekomst het bedrijf van mijn vader over te nemen. Hij exploiteert jachthaven Marina De Eemhof, dat door een recentelijk nieuwgebouwd appartementencomplex een enorm groeipotentieel heeft gekregen.”

Verder naar #11: Folkert Clemens »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: