#11: Folkert Clemens

Folkert Clemens
  • Werkzaam bij: Nationale Nederlanden
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Bachelor Bedrijfseconomie en Master Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Overig: Deelnemer BestGraduates 2010

Folkert is aangesteld om bij Nationale-Nederlanden, in samenwerking met een groot IT-project, het hoofdpijndossier van de woekerpolissen op te lossen.

Folkert heeft de leiding over 12 mensen. “Al deze mensen hebben hun eigen specialiteit. Van communicatie tot juridisch en van marketing tot commercie.”

Van alle markten thuis

Om dat goed te kunnen managen is Folkert daarom van alle markten thuis. “Ik heb bewust in mijn opleidingen gekozen om van zowel economie, recht als marketing wat mee te pikken.” Soms gaat hij in zijn fanatisme om resultaat te boeken er iets te hard in bij het managen en dat wordt niet altijd gewaardeerd door zijn team. In januari moet het eindresultaat van het project worden gepresenteerd, dus dan gaat hij verder naar een nieuwe functie. “Het liefst word ik dan weer manager, maar dan weer in een permanente functie.”

Olympische Spelen

Clemens heeft bewust gekozen voor een managementbaan in de financiële sector. “Er is één ding dat ik liever zou doen. Als ik morgen wordt gevraagd om een heel groot evenement – bijvoorbeeld de Olympische Spelen – te organiseren dan zou ik onmiddellijk ja zeggen. Daarna keer ik dan wel weer terug naar de financiële wereld.”

Verder naar #12: Stela Souza Farhat Willemstein »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: