#11: Steven Tan

Steven Tan
  • Werkzaam als: Finance Trainee bij Accenture ING
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Gestudeerd aan: University College Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Leuven, VU Amsterdam

Steven Tan is Finance Trainee bij ING Nederland.

Het lag niet voor de hand dat Steven in de financiële wereld zou belanden. Met zijn Latijns-Amerika studie lag een loopbaan bij een internationale instelling of Buitenlandse Zaken in het verschiet. “Maar ik merkte tijdens een stage bij het ministerie dat de hiërarchische cultuur en het beleidsmatige werken me niet zo lag. Het doelgerichte van het bedrijfsleven trok me steeds sterker.”

Finance Trainee

Steven constateerde na zijn afstuderen echter dat hij daar met zijn achtergrond niet snel aan de bak zou komen. Na een half jaar vergeefs solliciteren hakte hij de knoop door en ging economie studeren in Leuven. Met succes. Hij werd finance trainee bij ING en merkte al gauw dat zijn brede academische achtergrond nu een voordeel is. “Ik had misschien een kennisachterstand, maar heb wel geleerd om problemen op te lossen. Mijn aanpak is anders, maar werkt soms beter. Op de standaardmanier lukt het immers niet altijd.”

Heldere taal

Stevens kracht ligt hem in de omgang met mensen. Ook merkt hij dat hij goed is een financiële analyse te vertalen naar heldere taal en concrete actie. “Ik geef een team graag het benodigde duwtje in de rug om een volgende stap te maken.”

Fotografie

Steven is ook een verdienstelijk fotograaf. De foto’s die hij maakte tijdens een reis naar Peru werden gekocht door de BBC.

Verder naar #12: Peter Verhees »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: