#12: Peter Verhees

Peter Verhees
  • Werkzaam als: Leidinggevende Onderhoudsteam bij Shell
  • Leeftijd: 32 jaar
  • Gestudeerd aan: Universiteit van Michigan

Peter Verhees is leidinggevende onderhoudsteam bij Shell.

Hij is werkzaam voor Shell in Kazachstan, een land dat de meesten alleen kennen van het satirische figuur Borat. Werken in een voormalig communistisch islamitisch land is niet altijd even makkelijk, heeft Peter gemerkt. “Het zijn trotse mensen met een groot eergevoel. Je moet de dingen subtiel aansturen.”

Peter is verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de on- en offshore installaties. Ook kijkt hij samen met zijn team hoe het preventief onderhoud continue kan worden verbeterd.

Boven verwachting

Op de middelbare school werd Peter verteld dat hij een hogere technische opleiding nooit zou halen. Inmiddels heeft hij op de Universiteit van Michigan een Master in Energy Systems behaald op het gebied batterijtechnologie.

Maatschappelijk actief

Verhees is tevens maatschappelijk actief in Kazachstan. “Met de stichting Atyrau YOT Club hebben we de afgelopen twee jaar ongeveer 1000 speelgoedstukken en boeken ingezameld voor weeskinderen in Atyrau. Ook organiseren we voor hen tal van activiteiten gedurende het jaar.”

Vastgoed

Als Verhees ooit een keer Shell verlaat is dat omdat hij zelf gaat ondernemen: “In het vastgoed.” Opmerkelijk, want dat is op dit moment bepaald geen florerende sector. Juist dat gegeven prikkelt hem. Als iemand het onverwachtste klaar kan spelen, is Peter het wel.

Verder naar #13: Jan Talsma »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: