#13: Jan Talsma

Jan Talsma
  • Werkzaam als: Relatiemanager bij ABN AMRO
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Gestudeerd aan: Rijksuniversiteit Groningen

Jan Talsma is Relatiemanager bij ABN AMRO.

Van bouwkunde naar bedrijfswetenschappen en vervolgens de financiële wereld: op het eerste gezicht volgde Jan niet de kortste weg. “Na de middelbare school wist ik nog niet exact wat ik wilde. Maar gaandeweg bleek dat het puur technische me minder lag dan de managementkant. Dat vond ik eigenlijk veel interessanter. Maar nu helpt die technische achtergrond me bij het doorgronden van bedrijven.”

Bestaansrecht creëren

Als relatiemanager van ABN AMRO in Leeuwarden kwam Jan niet in een gespreid bedje terecht. Integendeel: na de afsplitsing van de bank was zij zakelijk eenvoudigweg weg niet meer aanwezig in de Friese hoofdstad. Alles moest opnieuw worden opgebouwd. “We moesten ons eigen bestaansrecht creëren.” Jan pakte het voortvarend aan en Leeuwarden is voor de bank nu een van de snelstgroeiende districten van Nederland. “Belangrijk is het maken van keuzes. We zijn goed in acquisitie, voorbereiden en doorzetten is essentieel. We richten ons op de bovenkant van de markt,” zegt Jan.

Brede achtergrond

Zijn brede achtergrond blijkt nu een voordeel, “ook al moet ik inhoudelijk nog het nodige leren.” “Een belangrijk deel van het werk is dat het klikt met ondernemers. Dan moet je hun taal spreken: eerlijk en direct communiceren.”

Directiefunctie

Jan is zelf overigens ook als ondernemer actief: zo runt hij tijdens het zomerseizoen een horecabedrijf op het Griekse eiland Kos. Op de langere termijn hoopt Jan door te groeien naar een directiefunctie binnen ABN AMRO Bank.

Verder naar #14: Sandamali van Dam »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: