#14: Sandamali van Dam

Sandamali van Dam
  • Werkzaam bij: Oxfam Novib en Malicompany (eigen bedrijf)
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Geschiedenis, American Studies aan de Universiteit van Amsterdam, Japans aan de Universiteit van Leiden, Japanese Studies aan Harvard University en Criminologie en Internationaal Recht aan de VU Amsterdam

Sandamali is Global Campaigner bij Oxfam Novib en daarnaast ontwikkelt ze met haar eigen bedrijf websites voor universiteiten.

Oxfam Novib

Sinds afgelopen zomer is Sandamali Global Campaigner bij Oxfam Novib. Afgelopen december was ze daarom in Zuid-Korea aanwezig bij een bijeenkomst van de Verenigde Naties. “Ik moest daar lobbyen zodat de doelen van de VN en Oxfam op één lijn zitten. Op de summit waren ook Ban Ki Moon en Hilary Clinton aanwezig.”

Politiek

Sandamali maakt het ‘politiek schaakspel’ van dichtbij mee en geeft te kennen dat ze op de lange termijn ook zelf een baan als politica ambieert. “Ik ben lid van de PvdA. Mijn missie is om de oneerlijke verdeeldheid tegen te gaan.” Ondanks haar internationale werkervaring, doet ze dat toch liever op nationaal niveau. Wat zou ze onmiddellijk concreet veranderen als ze premier van het land zou zijn? “Ik zou de bezuinigingen op de PGB terugdraaien.” Voorlopig zit Sandamali goed op haar plek bij Oxfam.

Online communicatie op academisch gebied

Daarnaast ontwikkelt ze met haar eigen bedrijf Malicompany websites voor universiteiten. “Het gaat de laatste vier maanden erg goed. Ik heb nog geen geld hoeven uit geven aan marketing, want ik sta vol gepland met opdrachten. Online communicatie op academisch gebied is een niche.”

Verder naar #15: Bianca Groen »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: