#15: Emile Luchtmeijer

Emile Luchtmeijer
  • Werkzaam als: Concept Engineer Onshore bij Shell
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Gestudeerd aan: Rijksuniversiteit Groningen, KTH Stockholm

Emile Luchtmeijer is Concept Engineer Onshore bij Shell.

Hij is net terug uit Noorwegen, waar hij een cursus aardgas conditioneren en behandelen volgde. “Heerlijk land. Scandinavië trekt me enorm,” vertelt Emile. Die liefde is ontstaan toen hij in Stockholm een halfjaar chemische technologie studeerde. Maar wie verwacht dat Emile dan wel voor Shell Projects & Technology naar olie zal boren in Scandinavië, heeft het mis. Hij boort naar gas in een van de 150 aardgasvelden die Shell in Nederland exploiteert, waaronder een gasveld recht onder de Euromast in Rotterdam.

Tweeledig

Emile’s taak is tweeledig. Enerzijds houdt hij zich bezig met het behandelen van gas voordat het wordt verkocht, anderzijds brengt hij met zijn team alle risico’s voor de ontwikkeling van nieuwe gaslocaties in kaart. “De impact op de omgeving kan groot zijn. Je kunt te maken krijgen met het risico op bodemdaling, geluidsoverlast of ecologische effecten. In de buurt van kassen bijvoorbeeld mag er geen lichtoverlast zijn. Dan groeien de planten de verkeerde kant op. Zo wegen we alle belangen mee,” vertelt Emile. “Gaswinning is in dit dichtbevolkte land een hele uitdaging. Nederland wordt daarom wel de speeltuin van de olie-en gasindustrie genoemd. Met deze ervaring kan ik in meerdere landen aan de slag.”

Zijn voorkeur gaat op dit moment uit naar Rusland. “Daar komt mijn vriendin vandaan. Het lijkt me geweldig om daar ervaring op te doen.” Emile haalde tijdens zijn studie de finale van de prestigieuze TIMES case competition in Cambridge.

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: