#10: Mark van Liefland

Mark van Liefland
  • Werkzaam als: Consultant bij Accenture IT Strategy
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Gestudeerd aan: Radboud Universiteit Nijmegen, Aix-en-Provence, Turku School of Economics, Universiteit van Tilburg

Mark van Liefland is consultant bij Accenture IT Strategy.

Al snel tijdens zijn studie merkte Mark waarin hij het beste was: het snijvlak van business en IT. “Als kind was ik al goed met computers, maar ik had niet de ambitie om een hard core programmeur te worden.”

Teleurstelling

Na zijn studie wilde Mark naar Shanghai om daar een MBA te gaan doen, maar dat ging op het laatste moment niet door. “Een enorme teleurstelling,” erkent Mark. “China en India, daar gebeurt het immers. Ik wilde daar bij zijn.” Door een toevallig gesprek met de decaan van Tilburg University werd hij geattendeerd op IMMIT, een Europese master studie op het gebied van IT. “Het was een beslissend moment in mijn leven, hoewel ik me daar op dat moment niet zo bewust van was. Voordat ik het goed en wel door had zat ik in plaats van in Shanghai in Aix-en-Provence.” Het Finse Turku en Tilburg volgden daarna. “Ik heb daar veel geleerd. We vormde een vaste groep van twintig studenten en ik was de enige niet-Europeaan. In het begin dacht ik dat de verschillen tussen ons heel groot waren, maar gaandeweg merkte ik dat er juist meer overeenkomsten zijn.”

Sprong in het diepe

Mark deed zijn stage bij Accenture, begon er als business analyst en werkt er nu drie jaar. Als consultant houdt hij ervan om voortdurend te worden uitgedaagd. “Die sprong in het diepe, snel thuis worden in een organisatie, dat geeft me energie.” In de toekomst hoopt Mark partner bij Accenture te worden. Maar ook CIO vindt hij aantrekkelijk. “Er gebeurt heel veel in dit vak.”

Verder naar #11: Steven Tan »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: