#2: Ewout van Jarwaarde

Ewout van Jarwaarde
  • Werkzaam als: Engagement Manager bij McKinsey & Company
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Gestudeerd aan: Universiteit Twente, Kellogg School of Management, Northwestern University

Ewout van Jarwaarde is Engagegement Manager bij McKinsey & Company.

De grootste uitdaging van veel grote bedrijven is om continue te blijven veranderen. “50 Procent van ’s werelds grootste ondernemingen zal er over 10 jaar niet meer zijn”, zegt Ewout. “Een groot deel van hun eigen toekomst hebben bedrijven zelf in de hand. Ingezette transformaties stranden vaak door gebrek aan aandacht van het management en weerstand vanuit de eigen organisatie.”

Engagement Manager

Ewout zegt veel energie te krijgen van het opzetten van transformaties. Hij zorgt er ook voor dat de veranderingen daadwerkelijk succesvol en duurzaam gerealiseerd worden. Ewout is namelijk Engagement Manager bij het gerenommeerde strategisch consultancybureau McKinsey & Company. Hij stippelt in zijn functie samen met een deskundig team de koers uit van een bedrijf en helpt het management bij het doorvoeren van strategische transformaties. Al te gedetailleerd mag Ewout niet ingaan op de zaken waarbij hij betrokken is geweest. Reden: een consultant dient discreet te zijn en er zijn belangen mee gemoeid.

Topsport

Naast een uitstekende opleiding, zoals een afgeronde MBA aan de hoogstaande Kellogg School of Management, weet Van Jarwaarde ook wat zweten is. Hij heeft in zijn studententijd op topniveau geroeid en meegedaan aan het WK onder de 23 jaar. Daarnaast heeft hij het afgelopen jaar de Ronde van Vlaanderen gefietst en bereidt hij een beklimming van de Kilimanjaro voor dit jaar voor.

Bewust voor McKinsey gekozen

Van Jarwaarde heeft het uitstekend naar zijn zin bij McKinsey. “Ik heb naar meerdere internationale ondernemingen gekeken, maar heb uiteindelijk bewust voor McKinsey gekozen. Ik vind de mensen die er werken erg leuk en bij dit bedrijf staat de ontwikkeling van een werknemer centraal.”

Verder naar #3: Peter Daemen »
Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: