#3: Peter Daemen

Peter Daemen
  • Werkzaam als: Projectmanager bij Shell
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Gestudeerd aan: Universiteit Twente

Peter Daemen is projectmanager bij Shell.

Het is niet alleen uitermate leerzaam, maar voor Peter ook een mooi gevoel: het werken aan de wederopbouw van het door oorlog geteisterde Irak. Als projectmanager in een joint venture van Shell met een van de Iraakse nationale gasmaatschappijen werkt hij aan een heel bijzonder project. Het doel is om aardgas dat bij oliewinning vrij komt op te vangen, in plaats van af te fakkelen.

Bewuste carrièrestap

Peter tekende voor drie jaar. Het was een bewuste carrièrestap. “Je doet belangrijke praktische ervaring op. Ook het nieuwe aspect trok me: hiervoor was ik strategisch en commercieel bezig. Nu zit ik tussen de rough necks en woon op een bewaakte compound. 28 Dagen op, dan een maand vrij. Ik heb succes gehad met strategische projecten en wilde laten zien dat ik die strategieën ook op de werkvloer inhoud kan geven.”

Tour of duty

Met de poten in het bluswater, zoals dat heet. Het klinkt als een tour of duty, maar zo ervaart Peter het absoluut niet. Natuurlijk wordt het gewaardeerd binnen Shell, maar voor Peter is het meer dat het op dit moment goed bij hem past en zijn ontwikkeling heel goed aanvult. “Ik denk dat het in elke high-flying commerciële carrière in olie en gas extreem nuttig is om je handen vuil gemaakt te hebben. Bovendien zijn het voor mij dit soort projecten die het werken bij Shell uniek maken.”

Interculturele dimensie

Hierna zou Peter wel weer terug willen naar China, waar hij eerder dit jaar nog procurement manager was bij een joint venture met een Chinees staatsolie bedrijf. “Alles groeit er, een gaaf gevoel.” Hij erkent “een beetje verslaafd” te zijn geraakt aan het avontuurlijke van zijn werk. “Je weet nooit precies wat er gaat gebeuren. Vooral de interculturele dimensie boeit me enorm. Planning, beloftes, je moet leren aanvoelen wat ze wanneer waard zijn.”

Shell Creative Team

Naast zijn werk is Peter mede-aanjager van het Shell Creative Team. “We leiden een breed internationaal netwerk van out-of-the-box denkers waarmee we brainstormen, zowel virtueel als in congresvorm, over innovatieve oplossingen voor uitdagingen uit alle hoeken van Shell.”

Verder naar #4: Frank Noordijk »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: