#4: Frank Noordijk

Frank Noordijk
  • Werkzaam als: Leidinggevende van een montageafdeling bij Stork Gears & Services
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Gestudeerd aan: TU Delft

Frank Noordijk is leidinggevende van een montageafdeling bij Stork Gears & Services.

Als eindverantwoordelijke voor de Bankwerkerij, een montageafdeling bij Stork Gears & Services, geeft Frank Noordijk in de Rotterdamse haven leiding aan ongeveer veertig monteurs. “Het is best moeilijk om als jonge leidinggevende respect te verkrijgen,” bekent de 28-jarige Noordijk. “Enkelen waar ik mee samenwerk hebben alleen hun basisschool afgerond, maar zijn wel zeer vakbekwaam.”

Om ervoor te zorgen dat Frank zo goed mogelijk de boel kan aansturen, zorgt hij ervoor dat eerst de voormannen op de werkvloer achter zijn besluiten staan. En dan komt het meestal wel goed.

Culturele obstakels

Zijn huidige werkgever heeft aan Noordijk ooit aangeboden om een werkplaats op te zetten in Saudi-Arabië. Deze aanbieding weigerde hij vanwege culturele obstakels. “We waren er druk mee bezig en ik zou een directiefunctie krijgen. Ik heb een vriendin waar ik dan wel mee zou moeten trouwen. En zij zou dan niet mogen werken want dat mogen vrouwen niet in deze staat. Net als autorijden trouwens.”

Grote droom

Toch blijft het opzetten van een vestiging van een groot bedrijf voor Noordijk, die de master Strategic Product Design met een acht heeft behaald in Delft, zijn grote droom. Maar dan niet in Saudi-Arabië.

Verder naar #5: Maarten Wanders »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: