#5: Maarten Wanders

Maarten Wanders
  • Werkzaam als: Relatiemanager bij Shell
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Gestudeerd aan: University Zuyd, Universiteit van Leuven, Universiteit van Maastricht

Maarten Wanders is relatiemanager bij Shell.

Vijf maanden geleden is Maarten Wanders gevraagd om de overstap te maken van accountmanager in de sales tak van Shell naar een nieuwe functie op de HR afdeling op het hoofdkantoor in Den Haag. Shell heeft als speerpunt om de relaties met de beste universiteiten in Nederland te verbeteren. Met als doel om meer samen te werken en de beste studenten enthousiast te maken voor een carrière binnen de olie-en gas multinational. “Het is heel belangrijk om universiteiten te laten weten waar een topbedrijf als Shell naar op zoek is,” legt Maarten uit. Om die reden hebben ze hem als University Relations Manager aan het werk gezet.

De eerste

Binnen Shell heeft eigenlijk nog niemand zich specifiek met deze taak bezig gehouden. “Ik ben de eerste die hier zoiets doet,” zegt Wanders. Het lastige aan deze taak is om het overzicht te houden. De kunst is om altijd te zoeken naar een win-win situatie.

Bedrijfsleven en overheid

Uiteindelijk wilt Wanders consultant worden. “Mijn doel is om in de toekomst als consultant te bemiddelen tussen het bedrijfsleven en de overheid. Want dat zijn twee aparte werelden, die elkaar vaak niet begrijpen,” vertelt hij. Maarten vind het belangrijk om hard te werken en zichzelf constant te blijven ontwikkelen.

Verder naar #6: Carien Akkermans »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: