#6: Carien Akkermans

Carien Akkermans
  • Werkzaam als: Development manager bij BAM
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Gestudeerd aan: TU Delft, Business School Nederland

Carien Akkermans is Development Manager bij BAM.

Als development manager coördineert Carien een aanbestedingsteam bij de internationale bouwgroep BAM. Last van de diepgewortelde vastgoedcrisis heeft ze in haar functie niet omdat ze aan bouwprojecten werkt voor de overheid en semi-overheid: publiek-private samenwerkingen, waarin BAM zowel de projectfinanciering, ontwerp, bouw, onderhoud en facilitaire dienstverlening verzorgt voor een periode van 25 jaar.

Maatschappelijke relevantie

Carien is nu bezig met de aanbesteding van een laboratorium voor het Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het complex moet uiteindelijk ongeveer 60.000 vierkante meter groot worden. Carien is, naast ambitieus, ook maatschappelijk betrokken en vindt het daarom des te uitdagender om aan projecten met maatschappelijke relevantie te werken, zoals het huidige laboratorium.

Bruggen slaan

Haar kwaliteit is dat ze zowel de zakelijke kant als het architectonische perspectief van het bouwen begrijpt. “Architecten en bouwers spreken soms een verschillende taal. In mijn functie vind ik het leuk om een brug te slaan tussen deze partijen.”

Kleur kiezen

Ooit wilde ze architect worden, maar na haar studie architectuur kwam ze erachter dat de dagelijkse praktijk als beginnend architect tegenviel: “Kleuren kiezen en stopcontacten intekenen is niks voor mij.” Ze heeft daarom een technische master afgerond in Delft en is nu bezig met een bedrijfskundige opleiding, na het winnen van een beurs van Business School Nederland.

Verder naar #7: Christiaan Vette »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: