#7: Christiaan Vette

Christiaan Vette
  • Werkzaam als: Product Keten Specialist Bakkerij bij Ahold
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Gestudeerd aan: Erasmus Universiteit Rotterdam

Christiaan Vette is Product Keten Specialist Bakkerij bij Ahold.

Handel, omgaan met klanten – het zit hem in het bloed. “Ik ben opgegroeid in de handel. Mijn vader heeft voordat hij zelf ondernemer werd bij Albert Heijn gewerkt.”

Brug slaan

Christiaan is nu eindverantwoordelijk voor de inkoop en totale keten van brood&gebak bij Ahold. Hij heeft het management trainee-programma inmiddels afgerond en heeft het verplichte ervaringsjaar in de winkel als geweldig ervaren. “Daar gebeurt het. Ik wilde een brug slaan tussen het hoofdkantoor en winkelvloer. In de praktijk blijkt dat nogal eens grote kloof te zijn. Het is een wereld van verschil.” Maar juist daarin zit hem voor Christiaan de uitdaging: bruggen bouwen, met elkaar aan tafel, samen aan de slag.

Klantgerichtheid

In de AH XL winkel in Zaandam waar hij werkte kon hij door meer focus en échte klantgerichtheid ruim 25 procent groei in een vershoek bewerkstelligen. “Aandacht, bezieling, coaching, mensen aanspreken als het misgaat. En als het druk was ging ik zelf het brood snijden.”

Hoger abstractieniveau

Op dit moment werkt hij op een hoger abstractieniveau. “Het gaat nu om strategie. Maar de klant moet altijd voorop staan.” Zijn studie komt hem goed van pas. “Ik zoek nu innovatie in het brood.”

Hart voor retail

In de toekomst wil Christiaan verder in de retail. “Dat heeft m’n hart gestolen. Het is eindeloos en er is nog heel veel innovatie mogelijk. Ik barst van de ideeën die ik zou willen uitproberen.”

Verder naar #8: Béate Here Utomo »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: