#8: Béate Heru Utomo

Beate Here Utomo
  • Werkzaam als: Productiespecialist bij Shell
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Gestudeerd aan: TU Delft

Béate Heru Utomo is productiespecialist bij Shell.

Dat Béate plezier had in haar promotieonderzoek naar kogelwerend materiaal komt niet uit de lucht vallen, want haar opa was militair. Toch wilde ze eigenlijk na de middelbare school medicijnen studeren, maar besloot ze toch dat een technische studie haar meer uitdaging kon bieden. Uiteindelijk heeft ze twee andere opleidingen afgemaakt: luchtvaart- en ruimtevaarttechniek en werktuigbouwkunde, beide in Delft.

Momenteel is ze ook nog scheikundige technologie aan de Technische Universiteit van Eindhoven aan het afronden naast haar baan bij Shell. Geen medicijnen dus, maar wel werken met mensen.

Dingen maken

Wat dat betreft zit Béate goed op haar plek bij Shell. Ze leidt daar sinds 2011 een verbeterteam dat de productie- en onderhoudskant van een fabriek in Pernis naar een topniveau moet brengen. Zodoende is ze als technisch specialist verantwoordelijk voor een stuk innovatie van een van de fabrieken in Pernis. “De productiekant vind ik heel erg leuk. Ik houd er van om dingen te maken,” zegt Béate.

Rode Kruis

Haar voormalige droom om medicijnen te studeren, praktiseert ze op een andere manier, namelijk als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Béate heeft al meerdere prijzen van haar huidige werkgever en voormalige werkgevers in ontvangst mogen nemen, zoals de Shell personal development award. Haar kracht is dat ze de technische kant goed begrijpt en tegelijkertijd een communicatietalent is.

Verder naar #9: Folkert Clemens »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: