#11: Maarten Wanders

maarten wanders
  • Werkzaam als: Territory Manager bij Shell
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Bachelor Small Business Management & Retail Management aan de University Zuyd in Sittard, Master Public Policy & Human Development aan de Universiteit van Maastricht en Master International Business Economics aan de Universiteit van Leuven.

Maarten Wanders is Territory Manager bij Shell.
Diep in zijn hart voelt Maarten Wanders zich een ondernemer. “Ook al werk ik met hart en ziel bij Shell, ik ambieer niet persé een corporate carrière.” De ideale man dus voor een van de lastigste ‘downstream’-klussen: de verantwoordelijkheid voor 41 Shell-tankstations in het zuiden van Nederland. Door het grote prijsverschil met het nabije Duitsland hebben die tankstations het moeilijk. De business zit in het slop, de belangen tussen Shell en de franchisehouders lopen niet altijd parallel. “Wij zijn bezig met het bouwen van ons merk, zij runnen een winkel.” Er moet wat gebeuren, maar wat? “Deze uitdaging is precies wat ik wil. Veel vrijheid, veel verantwoordelijkheid. We moeten de klant terug zien te krijgen.”

Frisse wind

Wanders opereert naar eigen zeggen als de spreekwoordelijke frisse wind in dit onderdeel van Shell, waar hij op 1 november begon als territory manager. Daarvoor was hij als University Relations Manager verantwoordelijk voor het verbeteren en uitbouwen van de relaties met universiteiten. “Ik heb duidelijk kunnen maken dat we bij Shell ook talent boeken op het gebied van HR en finance. Toptalent op dat gebied koos vaak niet voor Shell, omdat het de naam heeft een ingenieursbedrijf te zijn. Dat heb ik weten te veranderen.”

Verder naar #12: Mariska van Beem »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: