#12: Mariska van Beem

mariska van beem
  • Werkzaam als: Marktmanager Pensioen bij Avéro Achmea
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Master of Business Administration aan de NCOI Business School Utrecht, Pre-Master of Business Administration aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Business aan de University of Windsor, Canada, Bachelor of Business Administration aan de Johan Cruyff University Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam.

Mariska van Beem is Marktmanager Pensioen bij Avéro Achmea.
Aanvankelijk leek Mariska voorbestemd voor de topsport. Sinds haar zesde deed ze aan wielrennen en veldrijden en stond ze regelmatig tegenover Marianne Vos. Twee jaar lang stond ze in de top 15 in de Wereldranglijst veldrijden. Haar sportieve carrière stopte na een ernstige val waarbij ze haar schouderbanden volledig afscheurde. “Dat was mentaal een flinke klap, je hele leven draait om de sport en ineens is het weg.”

Enorme motivatie

En er waren meer klappen. Een zware hersenschudding kostte haar het examen VWO, ze moest naar het VMBO: “Alleen dat al was een enorme motivatie om te laten zien dat ik het wèl kon.” Dat gevoel was tijdens haar studie in Canada ook bepalend. “Vroeger was ik zwak in Engels. Toen ik mijn eerste A+ haalde gaf dat een enorme boost.” Haar Bachelors haalde ze cum laude.

Hoge regionen

Bij Avéro Achmea laat Mariska haar sterke persoonlijkheid gelden binnen de hoogste regionen van het management. “Mensen reageren verbaasd als ik mijn bouwjaar noem. Het vertrouwen van Avéro Achmea is heel fijn. Ze bieden mij ook de kans om een MBA te behalen.”

Vertrouwen

Dat vertrouwen verdiende ze zelf door onder andere binnen drie maanden een pakket opleidingen te halen voor haar functie in het pensioenwezen. “Ik weet dat ik nog veel meer in mijn mars heb, dat wil ik graag laten zien.”

Verder naar #13: Raquel Avila »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: