#13: Raquel Avila

raquel avila
  • Werkzaam als: Rotating Equipment Engineer bij Shell
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Thermal Power Engineering aan de Cranfield University, Verenigd Koninkrijk.

Raquel Avila is Rotating Equipment Engineer bij Shell.
Raquel is een echte globetrotter. Geboren en opgegroeid in het Baskische Bilbao, gestudeerd in Engeland, werkzaam voor Shell in Rotterdam en inmiddels al weer enige maanden werkzaam in het Indiase Bangalore. Vandaar uit bestrijkt ze voor de adviestak van Shell heel Azië.

Crisis in Spanje

Het wereldse bestaan was niet bepaald iets waarvan ze altijd heeft gedroomd, maar werd uit noodzaak geboren vanwege de crisis in Spanje. “Ik had best heimwee tijdens mijn studie in Engeland en wilde daarna weer terug keren naar Spanje. Toen kreeg ik opeens een aanbieding bij Shell te gaan werken en die kans moest ik gewoon grijpen.”

India

Niet lang daarna bezorgde Raquel haar moeder bijna een hartverzakking door voor het oliebedrijf een jaar naar India te vertrekken. Daar brengt ze de technische kennis in praktijk die ze tijdens haar studie Thermal Power Engineering opdeed. “Ik beheer en optimaliseer de sensoren en de bijbehorende softwareprocessen die de olie-installaties van Shell monitoren. Zo kunnen ze heel snel zien of er ergens een lek zit of dat er iets anders niet goed gaat. Dat kan miljoenen besparen.”

Tophandbal

Haar overtollige energie kan ze altijd kwijt in sport. Raquel speelde handbal op het hoogste Spaanse niveau en werd een aantal keer gekozen tot meest constante speler, maar het tophandbal was op een gegeven moment niet meer te combineren met de studie. “Ik houd er niet van om dingen half te doen, dus toen ben ik gestopt.”

Doorzetter

Sindsdien loopt ze hard, maar in het smerige Bangalore is buiten lopen geen optie. Maar Avila is een door zetter. “Op een loopband sporten is niet half zo leuk, maar het geeft me wel energie.”

Verder naar #14: Emile Luchtmeijer »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: