#14: Emile Luchtmeijer

emile luchtmeijer
  • Werkzaam als: Concept Engineer Onshore NL bij Shell
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Master Industrial Engineering & Management en Master Chemical Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen en Chemical Engineering aan het Koninklijk Instituut voor Technologie – KTH Stockholm.

Emile Luchtmeijer is Concept Engineer Onshore NL bij Shell.
Gaswinning in het dichtbevolkte Nederland is zowel technisch als sociaal-maatschappelijk een complexe zaak. Er zijn zo’n 2000 gasputten in Nederland en de meeste zijn wat in vaktermen mature heet. Dat betekent dat de druk van het gasveld laag is en dat het gas moet worden gecomprimeerd. Voor dat doel ontwikkelt Emile bij Shell’s joint venture NAM een nieuw type compressor. Een complex project, en niet alleen in technisch opzicht een uitdaging. “De NAM probeert veel nieuwe technologie uit in Nederland. We spelen in de voorhoede van de olie- en gasindustrie. Maar de omgevingsfactoren maken het pas écht interessant.”

Introduceren van nieuwe technologie

In zijn werk heeft Emile te maken met alle aspecten van het introduceren van de nieuwe technologie, waaronder de economische en niet-technische risico’s. “Daar ben ik de meeste tijd aan kwijt. Er is de nodige zorg, bijvoorbeeld over bodemdaling en geluidsoverlast. Dergelijke zaken betrekken we mee in de technische ontwikkeling en uiteindelijke investeringsbeslissing.”

Rusland en Oekraïne

Met de ervaring die hij als opportunity manager de afgelopen jaren heeft opgedaan, kan Emile eigenlijk overal in de wereld werken. Maar hij ambieert Rusland en Oekraïne. “Het is daar minder dichtbevolkt, maar de economische belangen zijn er groot en de omstandigheden niet altijd gemakkelijk. Het lijkt me geweldig om in zo’n omgeving meer ervaring op te doen.”

TIMES Case Competition

Emile haalde tijdens zijn studie de finale van de prestigieuze TIMES Case Competition in Cambridge.

Verder naar #15: Roos Brekelmans »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: