#15: Roos Brekelmans

roos brekelmans
  • Werkzaam als: Webspecialist Content bij UPC
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Nederlands, Engels en Literatuur- en Mediawetenschap aan de Universiteit van Utrecht, Business Administration aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en diverse cursussen Duits (Wenen, Potsdam) en Zweeds (Uppsala).

Roos Brekelmans is Webspecialist Content bij UPC.
Eigenlijk zou ze alle talen wel willen leren. Maar de eerstvolgende die Roos onder de knie wil krijgen is Russisch. “Ik ben altijd dol op talen geweest,” vertelt ze. Taal en internet, op dat snijvlak speelt zich haar loopbaan tot nu toe af.

SEO in Berlijn

Roos koerst daarbij op haar eigen, onconventionele kompas. In 2009 trok ze naar Berlijn, min of meer op de bonnefooi. Omdat Duits haar lievelingstaal was, maar ook omdat de stad lonkte. Ze werkte er bij verschillende internetbedrijven en werd een specialist in Search Engine Optimization. “Berlijn is het episch centrum van de internet startups. Het leven gaat er snel, het barst van de bijzondere ontwikkelingen en kansen. Een goede sfeer. Maar na een jaar of drie had ik het wel gezien. Ik wilde verder, een nieuwe uitdaging.”

Zweeds en bedrijfskunde

Dat werd Nederland. Roos begon in 2011 bij UPC, waar ze haar taalvaardigheid inzet om de communicatie van het bedrijf te verbeteren. En ze maakte zich in de tussentijd een nieuwe taal eigen: Zweeds, dat ze intussen vloeiend spreekt. En ook begon ze met bedrijfskunde. “Ik vind het heel interessant, ik wil me op dat terrein verder ontwikkelen.”

Verbinding door taal

Over enkele jaren hoopt Roos haar nieuw opgedane kennis te combineren met haar liefde voor taal, in een strategische functie. “Het is mijn droom om ooit ergens te werken al een soort liaison officer, in de driehoek Nederland – Zweden – Duitsland. Verbindingen leggen door middel van taal, daar word ik heel gelukkig van.”

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: