#2: Dennis Wiersma

dennis-wiersma
  • Werkzaam als: Trainee bij PGGM
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, bachelor Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dennis Wiersma is trainee bij pensioenuitvoerder PGGM.
Van mavo tot master. Dennis Wiersma gelooft niet alleen op politiek niveau “in de kracht van het individu”, maar laat dat zelf ook zien in de praktijk. “Mijn vader had een snackbar en mijn moeder is arbeidsongeschikt. Ik was een van de eersten in de familie die ging studeren. Dat werd voor mij sociologie, want de studie politicologie wordt niet aangeboden in Friesland,” zegt de welbespraakte Fries.

FNV

Als voorzitter van FNV Jong is Dennis herhaaldelijk in de landelijke media gekomen. En dat was wel eens lastig. “Het Financieele Dagblad kopte een keer iets in de geest van “Mol binnen FNV” vanwege mijn VVD-achtergrond. Dat maakte het werk wel even lastig, maar was voor mij juist een motivatie.” Dennis deed het goed bij de jongerentak van FNV en mocht daarom ook in Sociaal Economische Raad (SER) plaatsnemen. “Voordat ik er kwam was FNV Jong geen eigen organisatie. Je hebt dan geen eigen agenda en eigen leden. Dat hebben we allemaal nu wel.”

Hoge gunfactor

Door zijn hoge gunfactor krijgt Dennis veel gedaan. Deze kwaliteit gebruikt hij nu als trainee bij PGGM, een bedrijf dat net als zijn vorige werkgever midden in het verhitte pensioendebat verkeert. Daarnaast is hij nog parttime projectleider voor de aanpak Jeugdwerkloosheid, in het team van ambassadeur Mirjam Sterk. En werd hij onlangs door dagblad de Telegraaf bestempeld als ‘schaduwminister’ voor Onderwijs & Jongeren.

Verder naar #3: Simon Falser »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: