#3: Simon Falser

simon-falser
  • Werkzaam als: Geomechanics R&D Lead Engineer bij Shell
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Civil Engineering (Innsbruck), Offshore Engineering en promotie ‘The Gas Production from Methane Hydrate Bearing Sediments’ aan de University of Singapore.

Simon Falser is Geomechanics R&D Lead Engineer bij Shell.
Simon heeft een opmerkelijk internationaal CV waarin techniek een centrale rol speelt. Hij is Italiaan, maar studeerde in Oostenrijk en Singapore. Sinds begin 2013 werkt hij voor Shell in China. Ook werkt hij af en toe in Nederland bij het hoofdkantoor in Den Haag. “De olie- en gasindustrie is zeer internationaal en Shell helpt me om binnen de onderneming een professioneel netwerk op te bouwen. Zo ben ik met veel collega’s goed bevriend geraakt.”

Olie- en gasindustrie

De interesse van Simon voor de energiewereld werd gewekt toen hij stage liep bij een hydro-elektrisch bedrijf in de Alpen. Daarna raakte hij tijdens zijn studie in Singapore geboeid door de olie- en gasindustrie. “Ik raakte gefascineerd door enerzijds de schaal en het cruciale belang, maar ook haar macht. Vanaf toen wist ik zeker dat ik daar wilde werken na mijn studie.” Hij specialiseerde zich in de technische aspecten van de productie van aardgas.

Management en business

De komende jaren zal Simon aan zijn projecten werken in China. Dat duurt in elk geval tot 2016, wat daarna volgt weet hij nog niet. “Mijn carrière was tot nu gericht op engineering, maar in de toekomst wil ik ook een rol als manager. Ik zal me kennis op het gebied van management en business eigen moeten maken. Of dat in de vorm van een MBA of in mijn werk zal zijn, weet ik nog niet.”

Opstaan na tegenslag

Ondanks zijn succes heeft ook Simon tegenslag gehad. Zo kreeg hij niet een beurs om een jaar aan het MIT in Massachusets te studeren. “Ik was zeer teleurgesteld. Omdat ik goede aanbevelingen had van zowel mijn professoren in Singapore als het hoofd engineering van MIT, was ik me al aan het voorbereiden. Maar achteraf gezien heeft die ervaring me geleerd om bij tegenslag altijd weer op te staan en door te gaan met je leven.”

Verder naar #4: Sylvestro Lorello »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: