#5: Dhivya Sashidhar

dhivya-sashidhar
  • Werkzaam als: Research Engineer bij Shell
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Electronics and Communication Engineering aan de National Institute of Technology, India en Micro- and Nanotechnology aan the University of Cambridge.

Dhivya Sashidhar is Research Engineer bij Shell.
Bijzonder talentvolle kandidaat. Dhivya is afkomstig uit India waar ze tot de beste studenten van het land behoorde. Ze studeerde er elektronica en communicatietechnologie, maar kreeg in 2010 ze een beurs – toegekend aan slechts één student – om in Cambridge Micro- en Nanotechnologie te studeren.

In mei 2012 begon ze het Shell Graduate Program. “Ik werk aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie boortechniek. Daar komt veel technologie en elektronica bij kijken.” In dit R&D-programma onderzoekt Dhivya met welke nieuwe technologie oliebronnen efficiënter kunnen worden geëxploiteerd. “Het is een spannend terrein. Het gemakkelijk winnen van olie is voorbij, maar met nieuwe technologie kunnen de kosten van het winnen op moeilijke plekken drastisch omlaag. Er ontstaat een hele nieuwe business.”

Werken in de olie-industrie was wel het laatste waaraan ze dacht toen ze nanotechnologie studeerde. “Maar inmiddels ben ik er verliefd op.” Dhivya zegt zich op veel terreinen te ontwikkelen, waaronder ook finance en commercieel. Ze is ook regelmatig op een boorplatform te vinden, een totaal andere omgeving dan een laboratorium. Met een buitengewoon masculiene cultuur en dat ging niet altijd even gemakkelijk. Intussen heeft Dhivya daarmee om leren gaan. Van nature heeft Dhivya de drang om zich “300 procent in te zetten”. Als ze een jaar of 35-40 is wil ze “a wind of change” leiden, werken aan een technologie die onze wereld drastisch kan veranderen. “Mijn grote voorbeeld is de ondernemer Elon Musk van SpaceX.”

Verder naar #6: Hanneke Buis »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: