#6: Hanneke Buis

hanneke-buis
  • Werkzaam als: Tactical Sales Specialist B2B bij Nuon Energy
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Master Strategy Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen.

Hanneke Buis is Tactical Sales Specialist B2B bij Nuon Energy.
In 2010 begon Hanneke als corporate management trainee bij Nuon. Een bewuste keuze. “Ik heb me goed georiënteerd. Ik wilde een baan waar ik veel zou kunnen leren en kon werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Nuon onderscheidt zich op dat vlak. Hier werken voelt als een warm bad.”

Bruggenbouwer

Tijdens een van haar trainingen leerde Hanneke over zichzelf dat ze soms wat ‘te pittig’ over kan komen. Ze leerde op een andere manier communiceren, effectiever en meer invoelend. Hanneke omschrijft zichzelf als een ‘bruggenbouwer’. “Ik leg de vinger snel op de zere plek en slaag er vaak in mensen mee te krijgen.”

Zaken op orde

Als manager houdt ze ervan de zaken goed voor te bereiden en op orde te hebben. Tijdens haar studie organiseerde Hanneke bijvoorbeeld een studiereis naar Boedapest. Ze begeleide de financiering, de begeleiding en de bedrijfsbezoeken. “Een unieke ervaring, het was geen standaard tripje. Toen ons hotel overstroomde heb ik snel iets kunnen regelen.”

Maatschappelijk actief

Hanneke is naast haar werk maatschappelijk actief. Ze vindt dat ze het getroffen heeft – “ik heb een fijn leven” – en wil graag iets terug doen. Zo geeft ze sollicitatietrainingen aan jongeren uit achterstandswijken en is ze lid van Rotaract, een jongerenorganisatie van Rotary. De komende jaren wil ze zich verder ontwikkelen als manager. “Strategisch management trekt me het meest. Ik ben er trots op als ik iets goed heb neergezet en het goed geregeld is. Daar word ik blij van.”

Verder naar #7: Jos van de Kerkhof »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: