#7: Jos van de Kerkhof

jos van de kerkhof
  • Werkzaam als: Senior Product Manager bij ABN AMRO
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Bachelor International Business aan de Universiteit van Tilburg en Master Supply Chain Management aan Universiteit van Maastricht.

Jos van de Kerkhof is Senior Product Manager bij ABN AMRO.
Jos van de Kerkhof koos bewust de voor specialisatie Supply Chain Management in zijn mastertraject. Tijdens zijn bachelor hield hij zich vooral bezig met Finance, maar dat vond hij uiteindelijk te abstract. “Ik houd er van om bezig te zijn met concrete zaken. Voor ABN AMRO werk ik met mijn teamgenoten aan cards en cardgerelateerde betaalproducten op de consumentenmarkt.”

Strenge voordwaarden

Behalve de praktische benadering van zijn vak, vindt Jos zijn taak om nog een andere reden interessant: “Banken als ABN ondervinden op de betaalmarkt steeds meer concurrentie van online diensten als Paypal en Google Wallet. De marges staan daardoor onder druk.” Uiteindelijk denkt de productmanager dat de banken het op de betaalmarkt wel gaan winnen van de technologiebedrijven. “Banken hebben misschien wel een vertrouwensbreuk opgelopen bij de consument, maar worden op het gebied van betalen nog steeds als het veiligst beschouwd. Banken moeten niet voor niets aan strenge voorwaarden voldoen.”

Optimistisch

Jos’ optimisme is een van zijn sterke punten, maar kan ook wel eens verkeerd uit pakken. “Een keer haalde ik mijn te optimistische deadline niet, waardoor we minder miljoenen bespaarden dan verwacht. Daar heb ik wel veel van geleerd. Ik probeer mijn doelen sindsdien realistischer te stellen.”

Verder naar #8: Jeroen van den Bremer »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: