#9: Adriaan Vrij

adriaan vrij
  • Werkzaam als: Consultant bij Bain & Company
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Master Organisatiepsychologie, Bachelor Psychologie en een Bachelor Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Harvard University.

Adriaan Vrij is Consultant bij Bain & Company.
Geneeskunde en Psychologie waren voor Adriaan Vrij interessante studies maar hij vond deze vakken te specifiek. “Ik wil niet mijn hele leven op één onderwerp focussen. Vandaar dat ik de consultancy in ben gegaan.”

Het grotere plaatje

Dat besef kwam vooral toen Vrij tijdens zijn studie Geneeskunde assisteerde bij het levertransplantatieteam van het universitair medisch centrum van Groningen. “Het was heel mooi om mensen op persoonlijk niveau te helpen. Maar ik dacht meer na over het grotere plaatje, zoals hoe de logistiek achter zo’n transplantatie efficiënter kon. Ik wil in mijn werk impact op hoog niveau creëren.”

Planmatig

Als consultant bij Bain & Company, een gerenommeerd consultancybedrijf, zit de analytische denker dan ook goed op zijn plek. Zijn georganiseerde manier van denken en werken, bezorgde Vrij echter wel een keer een grote uitdaging. “Ik deed voor Bain een klus in een omgeving waar minder planmatig werd gewerkt. Dat was wel even wennen, maar leerzaam om te ervaren dat zo ook resultaat behaald kan worden.”

Verbetering van efficiëntie

Het sneller anticiperen op veranderingen, is wat de consultant de komende jaren nog aan zichzelf wil verbeteren. De crisis heeft weinig invloed gehad op de hoeveelheid werk voor de strategie consultant. Wel merkt Vrij dat bedrijven sinds de crisis voor een ander sóórt klussen bij zijn werkgever aankloppen. “Waar vroeger de focus meer lag op investeren en groei, is er nu ook meer behoefte aan verbetering van de efficiëntie. De breedte van deze projecten maakt mijn werk nóg uitdagender.”

Verder naar #10: Sebastian Schreijer »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: