#2: Dennis Wiersma

Dennis Wiersma
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Werkzaam als: Programmamanager Maatschappelijke Agenda bij PGGM
  • Studie: Bachelor Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Dennis Wiersma is een liberale vakbondsman. Dat klinkt tegenstrijdig, maar voor hem is het dat niet. ‘Ik wil het verschil maken voor mensen die dat het meest nodig hebben. Ik denk dat je op eigen kracht verder komt dan wanneer het je in de schoot geworpen wordt. Dit gaat dus over empowerment.’ Bovendien, zo voegt hij toe: ‘Ik houd niet van conventies.’
Dennis werd geboren in Franeker, maar besloot al jong dat hij meer van de wereld wilde zien. Daarvoor moest hij een lange weg gaan. Na de mavo, de havo en de hbo, waar hij propaedeuse voor de lerarenopleiding geschiedenis haalde, schreef hij zich op 19-jarige leeftijd in voor de studie Sociologie in Groningen. Een sociale wetenschap, want Dennis is ‘gefascineerd door hoe mensen met elkaar omgaan’. Bij pensioenuitvoerder PGGM geeft hij vorm aan de maatschappelijke agenda van het bedrijf, welke direct valt onder de verantwoordelijkheid van de CEO, Else Bos.
In zijn jeugd was Dennis tamboer-maître bij de Showband Sternse Slotlanders, een plaatselijk fanfare-orkest. Wat die vroegere hobby over hem zegt? Lachend: ‘Ik vind het leuk om voor een groep uit te marcheren.’ Dat laatste doet hij als deelnemer in diverse koepelorganen, waarin hij jongeren een grotere stem wil geven, maar ook door landelijke initiatieven en campagnes (tegen jeugdwerkloosheid, voor samen eten in de buurt) op te zetten.
Zijn ambitie? Dennis start binnenkort een opleiding waarmee hij op termijn pensioenfondsbestuurder zou kunnen worden. Hij blijft graag actief in de pensioensector, en wil die sector graag vernieuwen. Op lange termijn ziet hij zich als ondernemer, of ‘misschien wel bestuurder van een polderorgaan’. Of meerdere rollen tegelijk. ‘Ik vind dingen nooit goed genoeg. Het kan altijd beter, hoger, mooier.’ Zijn perfectionisme is niet altijd productief, erkent Dennis. ‘Ik leer de afgelopen jaren mijn ongeduld te kanaliseren.‘ Over dat laatste spreekt Dennis veel met zijn vriendin. Hij heeft haar onlangs ten huwelijk gevraagd.

Verder naar #3: Umar Mirza »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: