#3: Umar Mirza

Umar Mirza
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Werkzaam als: Junior Format Manager bij Shell Benelux & Frankrijk
  • Studie: Bachelor Technische Bestuurskunde, Master Systems Engineering, Policy Analysis and Management aan de Technische Universiteit Delft.

Umar is geen doorsnee bèta-man. Zijn interesses zijn beduidend breder dan de studie technische bestuurskunde die hij heeft afgerond. Zo houdt hij van initiëren en organiseren: hij tuigde achtereenvolgens een studentenvereniging, een weblog, een reeks fondsenwervingsacties voor de slachtoffers van overstromingen en een driedaags netwerkevenement voor mondiale gamechangers op. Umar groeide op als zoon van een Pakistaanse vluchteling die in Den Haag zijn bestaan als slager opbouwde. Het gezin leerde samen. De ouders leerden de Nederlandse taal, maar de kinderen kregen ook les. Zo leerde Umars moeder hem thuis Urdu en staartdelingen maken.
Umar blonk op de middelbare school uit in exacte vakken. ‘Ik haalde voor wiskunde-B ooit een 9,9, omdat ik verzuimd had een y bij de y-as te schrijven.’ Dezelfde wiskundedocent die hem daarvoor bestrafte, raadde Umar af om in Rotterdam te gaan studeren. ‘Hij zei: “Ben je gek? Je kunt altijd nog aan het Erasmus studeren.”’ Dus toog Umar naar Delft. Umar ontwikkelt bij Shell nieuwe tankstationconcepten, die het bedrijf nog zal lanceren.
Umar is blij met zijn loondienstverband bij Shell, maar onderstreept dat hij zich ook daarbuiten sterk ontwikkelt. Hij is presentator, freelance-dagvoorzitter en gastdocent en is bezig om een eigen onderzoeksbedrijf op te starten. Daarnaast is hij actief voor diverse charitatieve instellingen. Heeft hij moeite met het maken van keuzes? ‘Vooralsnog gaat alles prima. Mijn belangrijkste bijdrage zit niet in mijn tijdsbesteding, maar in mijn verantwoordelijkheid voor de output.’ In zijn vrije tijd speelt hij een Egyptisch percussie-instrument.
Zijn toekomstplannen? ‘Het kan alle kanten op. Ik zou mijzelf graag verder ontwikkelen bij Shell, maar ik zou daarnaast ook willen blijven ondernemen. Ik sluit niets uit.’

Verder naar #4: Jeroen van den Bremer »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: