#6: Koen Edlinger

Koen Edlinger
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Werkzaam als: Senior inkoper en teamleider bij NedTrain (NS)
  • Studie: Bachelor Technische Planologie, Bachelor Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, Master Bestuurs- & Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Op zijn vijftiende besloot de Groninger Koen Edlinger bij zijn moeder te gaan wonen. Die was na haar echtscheiding met haar nieuwe levensgezel in Frankrijk gaan wonen. Zijn verhuizing betekende voor Koen ook dat hij de laatste drie jaar van zijn middelbare school in dat land moest afmaken. ‘Toen ik aankwam, kon ik in het Frans être en avoir vervoegen, weinig meer.’ Toch slaagde hij erin het baccalauréat Général Scientifique cum laude af te ronden voor hij weer terugkeerde naar Nederland. Hij spreekt vloeiend Frans.
Koen is zowel psycholoog als planoloog. De studie planologie begon hij omdat hij ‘altijd met mijn neus in de kaarten zat’. Psychologie voegde hij eraan toe, toen hij merkte dat hij meer wilde leren over ‘hoe mensen in elkaar zitten.’ Op discipline rondde hij zijn studie planologie af.
Zijn reislust dankt Koen naar eigen zeggen aan zijn achtergrond: zijn vader is Oostenrijker. Toch werkt hij nu bij een oer-Nederlands bedrijf: de Nederlandse Spoorwegen. Zijn vader had vroeger een modelspoorbaan. ‘Nu speel ik in het echt met treinen, een jongensdroom.’ Bij NedTrain, de onderhoudsdochter van de spoorwegmaatschappij, is hij verantwoordelijk voor de inkoop van ‘alles wat mechanisch is aan een trein, van wielen tot draaistellen, van deuren tot airco-installaties.’ De commerciële kant van het inkoopvak bevalt hem. ‘Dat zit in mijn ambitie om te presteren.’

Verder naar #7: Cazimir ten Brink »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: