#8: Rogier Havelaar

Rogier Havelaar
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Werkzaam als: Strategic Development Manager bij PostNL
  • Studie: Bachelor Organisatiewetenschappen, Master Gedragswetenschappen aan de Tilburg Universiteit, Master Christian Studies of Science and Society aan de Vrije Universiteit.

Predikant, ondernemer, consultant, politicus, wetenschapper. Rogier Havelaar wilde het allemaal wel worden, toen hij afgestudeerd was in als organisatiekundige. Een carrière in de corporate wereld stond niet op het lijstje. Toch trad hij na kortstondige flirts met de consultancy en de landelijke politiek in dienst van het nationale postbedrijf. Bij PostNL is hij Strategic Development Manager en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen met de bestaande logistieke expertise van het bedrijf. Hij mag er niets over kwijt, maar stelt wel dat hij zijn werk ‘heel hip en gaaf’ vindt. De innovaties van PostNL vergen intensieve samenwerking met klanten. Dat laatste vindt Rogier erg leerzaam.
Havelaar houdt van musicals, zingt graag als tenor, neemt pianolessen, en is betrokken bij een kerkgemeente. Hij verdient bij met debattrainingen en dagvoorzitterschappen. ‘Ik wil te veel. Ik vind het lastig dat er periodes zijn die net iets te druk zijn.’ Hoe hij daarmee omgaat? ‘Ik neem de tijd voor mijn vrienden, familie, levensbeschouwing, kunst en cultuur. Opgeteld zijn die de bron van inspiratie voor mijn werk. Al die zaken laat ik zo veel mogelijk gelijk op ontwikkelen.’ Hoe hij omgaat met tegenslagen? ‘Ik toets nieuwe ideeën enthousiast met collega’s. En uiteindelijk beland ik vaak aan een bureau waar iemand zegt: dat is mijn werk, dat doe ik al. Dan is mijn basisreflex: ik stop er wel mee. Ik weet inmiddels dat dat veel zegt over mijzelf.’ Rogier woont samen met zijn vriend in Amsterdam.

Verder naar #9: Merijn Meulemans »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: