#4: Werner van Sprundel

Werner van Sprundel
  • Naam: Werner van Sprundel
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Werkzaam als: Hoofd Research/Data Analytics bij Colliers International Netherlands
  • Studie: masters in International Business Law en Finance aan Tilburg University, master Real Estate Management and Development, bachelor Architecture, Building and Planning aan TU Eindhoven.

Tekenen en wiskunde. Deze schoolvakken waren de grote passies van Werner. ‘Ik ben altijd creatief geweest. Keek altijd of de dingen anders konden.’ Na de middelbare school ging hij Architectuur studeren in Eindhoven. Leuk en interessant, maar tijdens het volgen van een minor Entrepreneurship & Innovation raakte hij in contact met de financiële wereld en met strategisch management. Werner raakte erdoor gegrepen en besloot zijn aanleg voor creativiteit te combineren met zijn gevoel voor harde cijfers. Hij studeerde af in Vastgoed en vervolgde zijn academische vorming in Finance en Recht.
Na gewerkt te hebben bij een strategy consulting bedrijf is Werner sinds september 2015 Hoofd Research bij Colliers, een internationaal vastgoedbureau dat vastgoeddiensten levert aan zowel eigenaren/beleggers als de gebruikers van vastgoed. Daar kan hij zijn creativiteit en gevoel voor cijfers volop kwijt. ‘Ik heb een passie voor big data en strategie. Wat ik doe is behoorlijk disrupting voor de vastgoedsector.’ Tijdens zijn studie was hij medeoprichter van een startup die een algoritmisch model voor het taxeren van woningen ontwikkelde. Daarmee kan elke woning in Nederland automatisch worden getaxeerd. ‘Het model is zeer accuraat’.
Deze technologie schudt de branche behoorlijk door elkaar, al zegt Werner dat hij altijd het beste wil vinden tussen man (de vastgoedexpert) en machine (algoritmes). Waardebepalingen kunnen er veel sneller en goedkoper door worden gemaakt. ‘Ik zoek nu met Colliers naar een manier om dit op een ondernemende wijze voort te zetten,’ vertelt Werner trots. ‘De vastgoedsector loopt achter in het gebruik van data toepassingen. Er is veel data, maar die wordt nauwelijks gebruikt. Er ligt een enorme internationale markt braak. Ik hoop dit uit te kunnen rollen in de VS. Voor Colliers is dit ook nieuw. Ik ben heel vrij en hoop een cultuurverandering teweeg te brengen.’
Dat vergt nogal eens de nodige overtuigingskracht. Hij moet zijn model vaak in ‘Jip en Janneke-taal’ uitleggen. En in testen laten zien hoe het werkt. In zijn jeugd speelde Werner op hoog niveau waterpolo. Dat doet hij nu niet meer, al sport hij nog steeds graag. ‘Mijn werk is mijn passie. Ik ben vaak druk bezig, maar dat voelt niet als werk.’

Verder naar #5: Junayed Sarker »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: