#3: Mark Reijman

Mark Reijman
  • Werkzaam bij: A.T. Kearney
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Bedrijfseconomie, Nederlands Recht en Filosofie aan de Erasmus Universiteit
  • Overig: Deelnemer BestGraduates 2004 en 2010

Voor Mark begon de zomer van 2011 fantastisch: hij maakte promotie en is nu associate bij A.T. Kearney.

“Het ging snel, zelfs voor consultancy-begrippen.” Mark had het afgelopen jaar een geweldig project onder zijn hoede: een petrochemisch bedrijf in Saoedi-Arabië ondersteunen met de verbetering van hun supply chain. “Het was een behoorlijke cultuuromschakeling. Iedereen met wie je werkt heeft een baard en draagt sandalen. Tijdens de ramadan is de cafetaria dicht.” Mark deed aan die ramadan volop mee. “Hoewel ik overdag wel af en toe een slokje water nam”, bekent hij.

Sociale aspecten

Als associate heeft Mark niet alleen meer verantwoordelijkheid, maar vooral meer interactie met de klant. “Daar komen ook emotionele en sociale aspecten bij kijken. Het is belangrijk om een goede band op te bouwen. In het Midden-Oosten heb ik ervaren dat naast het verstand ook emotie, karakter, humeur en cultuur een belangrijke rol spelen in het bedrijfsleven en het overtuigen van mensen.” Een klein gebaar kan soms wonderen doen. Zo nam hij voor zijn zakelijke relaties een zak pepernoten voor de kinderen mee, en vertelde over de Sinterklaastraditie in Nederland. “Dat wordt enorm gewaardeerd.”

Rasconsultant

Mark is een rasconsultant. “Bij elk nieuw project denk ik: dit is het gaafste wat er is. Maar het project dat er op volgt is nog gaver.”

Verder naar #4: Peter Daemen »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: