#4: Peter Daemen

Peter Daemen
  • Werkzaam bij: Shell
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Elektrotechniek aan de Universiteit van Twente
  • Overig: Deelnemer BestGraduates 2009 en 2010

Als analist bij Shell ontwikkelt Peter strategieën voor oliewinning.

Peters werkzaamheden zijn op het buitenland gericht. “Dat is ook het moeilijke aan mijn werk. Landen willen vaak zoveel mogelijk hun eigen bronnen en inwoners betrekken bij het werk. Maar dat kan lang niet altijd. Ik moet ze met mijn strategie dan overtuigen dat het soms efficiënter is om ergens anders bepaalde bronnen vandaan te halen.”
Maar er zijn meer valkuilen: “De olie-industrie is erg conservatief. Bedrijven in de sector zoeken zoveel mogelijk naar zekerheid. Met nieuwe ideeën kun je geen zekerheid bieden, dus dat maakt innovatie lastig.”

Stukje commercie

Peter heeft aan de Universiteit van Twente Elektrotechniek gestudeerd, dus zijn technische kennis is goed ontwikkeld. “Ik heb daarna wel bewust gekozen voor een baan waar ook een stukje commercie in zit. Mijn studie was heel computergericht, en ik vind het sociale aspect van mijn werk belangrijk.” De beste prestatie van Peter was zijn bezoek aan Canada. “Toen ik thuiskwam had ik een mailtje in mijn inbox waarin stond dat ze geïnteresseerd waren in mijn strategie.”

Verder naar #5: Sander Winckels »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: