#5: Sander Winckels

Sander Winckels
  • Werkzaam bij: NS
  • Studie: Civiele Techniek, Master Transport Infrastructure and Logistics aan de TU Delft

Sander is nu ruim een jaar regiomanager van het Regionaal Besturingscentrum in Rotterdam van NS.

Wie leiding geeft aan een belangrijk onderdeel van de meest complexe logistieke onderneming van Nederland moet stevig in zijn schoenen staan. “Ik merk dat ik lopende het jaar meer invloed kan uitoefenen en veel sturender optreedt.” De primaire verantwoordelijkheid van Sander is de operationele treindienst draaiende te houden. “Het was altijd reageren op de omstandigheden. Een boom op de rails, een kapotte trein. Onze mensen zijn heel goed in het oplossen van acute problemen. Maar nu gaan we een stap vooruit en proberen we te voorkomen dat het probleem ontstaat.”

Oplossen en voorkomen

“Ik merk dat ik lopende het jaar meer invloed kan uitoefenen en veel sturender optreedt.” De primaire verantwoordelijkheid van Sander is de operationele treindienst draaiende te houden. “Het was altijd reageren op de omstandigheden. Een boom op de rails, een kapotte trein. Onze mensen zijn heel goed in het oplossen van acute problemen. Maar nu gaan we een stap vooruit en proberen we te voorkomen dat het probleem ontstaat.”

Meer dan management vaardigheden

Sander is er trots op dat de KPI’s van NS het laatste jaar zijn verbeterd. “NS heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2011. Inmiddels rijdt 89 procent van de treinen op tijd.” Sander geeft leiding aan 100 man en doet dat “volgens mijn eigen normen en waarden”. “Bij mij staat het recht doen aan de medewerker voorop. Ik besef dat ieder zijn eigen passie en belangen heeft. Het gaat me tot nu toe goed af.” Maar management vaardigheden alleen zijn niet genoeg. “Je moet de inhoud van het proces begrijpen. Op basis van mijn logistieke kennis moet ik ook knopen door kunnen hakken. Heb je die kennis niet, dan prikken de medewerkers daar meteen doorheen.”

Verder naar #6: Willem Guensberg »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: