#9: Kirstin Alink

Kirstin Alink
  • Werkzaam bij: ABN Amro
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Studie: Scheikunde aan de Universiteit Utrecht, Master Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Banken zijn druk bezig met het implementeren van de Basel 3-regels. Kirstin heeft als analist voor ABN Amro een programmaplan geschreven om deze richtlijnen te implementeren bij de bank.

Het programma is inmiddels overgedragen aan de program-manager. Nu is het de taak van Kirstin om te kijken wat de impact van de nieuwe regels is op de producten van ABN Amro. “Er is veel gaande in de sector en ik vind het leuk om mee te denken over het nieuwe bankieren. Banken staan midden in de maatschappij. De dynamiek en impact van mijn werk vind ik erg belangrijk.”

Internationaal

Kirstin heeft veel ervaring in het buitenland. Zo heeft ze onder meer in Madrid voor Fortis gewerkt. Ze structureerde daar kredietvoorstellen voor Spaanse wind- en zonneparken. Naast haar loopbaan in het bankwezen, heeft ze in 2010 de stichting Climb the Stairs opgericht. Deze stichting organiseert traploopevenementen om daarmee geld op te halen voor degenen in de wereld die het minder hebben. Ook heeft ze zich een jaar lang vrijwillig voor Dance4Life ingezet voor de bestrijding van aids.

Verder naar #10: Arjen Zijl »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: