#2: Ewout van Jarwaarde

Ewout van Jarwaarde
  • Werkzaam bij: McKinsey & Company
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Technische Bedrijfskunde en Chemische Technologie aan de Universiteit van Twente

Als multinationals een probleem zelf niet meer kunnen oplossen, dan kloppen ze aan bij het gerenommeerde McKinsey & Company. Ewout bekleedt bij deze topconsultant de functie Engagement Manager.

“Ik heb naar meerdere internationale ondernemingen gekeken, maar heb uiteindelijk bewust voor McKinsey & Company gekozen. Zowel het brede scala aan onderwerpen als de mensen die er werken zijn erg inspirerend en bovendien staat je persoonlijke ontwikkeling centraal.” Ewout kan vanwege discretie niet in detail vertellen over zijn opdrachten. “We helpen onze cliënten om de moeilijkste problemen op te lossen.” Zijn brede studieachtergrond vormt daarbij een goede basis.

Topsportverleden

Naast kennis, blijft Ewout zoeken naar mogelijkheden om zijn enorme drive toe te kunnen passen. Niet in de laatste plaats vanwege zijn topsportverleden: “Tijdens mijn studententijd heb ik 6 jaar gewedstrijdroeid en heb ondermeer voor Nederland deelgenomen aan het Wereldkampioenschap roeien onder 23 jaar.” Door zijn keuze zich daarna te focussen op een carrière in het bedrijfsleven – onder andere door stages bij Akzo Nobel, Shell en McKinsey & Company – moest hij een leven als topsporter laten varen. “Ik roei nog steeds elke week, hoor. En ik ben nu aan het trainen om in 2012 (met een aantal teams vanuit McKinsey & Company) op de fiets de Alpe d’Huez zes keer te beklimmen ter ondersteuning van de KWF kankerbestrijding.”

Verder naar #3: Mark Reijman »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Shell

Powered by: