Persbericht 2012

PERSBERICHT Amsterdam 18 januari 2012
joris bokkes winnaar best young professionals top 100 2012

Joris Bokkes (29) is uitgeroepen tot Best Young Professional van 2012. Daarmee verslaat deze medewerker van Philips de ruim 700 andere jonge toptalenten die werkzaam zijn in verschillende sectoren van het bedrijfsleven en overheid. De volledige Top 100 zal deze maand worden gepubliceerd in Memory Magazine en op Jobnet.nl. De Memory Group organiseert deze competitie voor de tweede achtereenvolgende keer. De belangstelling om mee te mogen doen was groot.

Over de competitie

Om de Best Young Professional Top 100 samen te stellen zijn alle deelnemers uitgebreid geënquêteerd op verschillende disciplines waaronder behaalde studieresultaten, huidige baan en carrièreontwikkeling. De allerbeste zijn vervolgens aan een interview onderworpen door journalist Arne van der Wal (Quote 500). Het was Philips medewerker Joris Bokkes die als winnaar uit de bus rolde. De 28 jarige Ewout van Jarwaarde werkzaam bij McKinsey & Company en Mark Reijman tevens 28 jaar en werkzaam bij A.T. Kearney werden respectievelijk tweede en derde.

De Top 10

 1. Joris Bokkes – Philips
 2. Ewout van Jarwaarde – McKinsey & Company
 3. Mark Reijman – A.T. Kearney
 4. Peter Daemen – Shell
 5. Sander Winckels – NS
 6. Willem Guensberg – Label A
 7. Inan Aras – Google
 8. Özlem Özcan – Ahold
 9. Kirstin Alink – ABN Amro
 10. Arjen Zijl – TNT Express

top 10 best young professionals 2012

Over de winnaar

Joris Bokkes werkt bij Philips Innovation Services in het Industry Consulting team. Dit is een wereldwijd opererende groep die klanten binnen en buiten Philips helpt in de gebieden van innovatie en operations management. Met zijn dubbele studie in Toegepaste Natuurkunde en Biomedical Engineering en zijn ervaring bij een hi-tech start-up in de VS, bij een strategie consultant en in de lijn heeft hij de ideale combinatie voor de projecten van Philips Industry Consulting. Collega’s beschrijven Joris als intelligent, gedreven, nieuwsgierig, communicatief vaardig en open voor feedback. Een ideale combinatie om Best Young Professional te worden en snel verder te groeien.

Onthulling & Prijzen

De bekendmaking van de top 10 vond plaats tijdens een feestelijk diner in Amsterdam. Journalist Arne van der Wal sprak de finalisten toe en ‘was onder de indruk van het niveau en ambitie die deze jonge mensen uitstralen’. Met het winnen van de titel Best Young Professional heeft Joris Bokkes een Summercourse aan de Nyenrode Business University gewonnen. Wie in zijn of haar eigen branche de hoogste positionering wist te bemachtigen viel ook in de prijzen. Tevens is gisteren Erik Koster uitgeroepen tot Best Young Professional Law 2012, in de juridische editie van deze competitie.

Winnaars per branche

Over de organisatie

De Best Young Professionals Top 100 is een initiatief van Memory Group. De competitie is bedoeld voor WO afgestudeerde Young Professionals vanuit alle branches en die afgestudeerd zijn vanaf 1 januari 2006. Memory Group is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van toptalent en de beste werkgevers, door middel van online en offline activiteiten, zoals websites, publicaties en evenementen.


Partners:

logo Shell

Powered by: